Recepty a doporučení

Pečená zelenina s kozím sýrem

Ingredience

dýně
rajčata
paprika
cibule
česnek
mrkev
cuketa
brambory
harissa koření
extra panenský olivový olej Estándar 
extra panenský olivový olej nižší acidity (dle chuti)
kozí sýr
čerstvá petrželka nebo koriandr

Postup:

Zeleninu nakrájíme na větší kousky, stroužky česneku pouze oloupeme a necháme vcelku. Ve velké míse promícháme s olivovým olejem a harissou. Pečeme v troubě na 180 °C cca 20 minut (do změknutí zeleniny). Poté poklademe nakrájeným kozím sýrem a dáme ještě na pár minutek zapéct. Na závěr posypeme čerstvou nasekanou petrželkou či koriandrem a pokapeme dobrým extra panenským olivovým olejem, za mě doporučuji například náš olej z první sklizně. Dobrou chuť :)

Paella

Ingredience (4 osoby):

400 g rýže 
12 krevet
8 slávek
dle chuti škeble, sépie, atd.
800 ml rybího vývaru
1 cibule
1 zelená paprika
1/2 červené papriky
1 rajčatový protlak
1 dcl bílého vína
2 stroužky česneku
koření na paellu
sůl
pepř
extra panenský olivový olej Selección

 

Postup:

Nejprve na oleji osmahneme krevety, slávky a další mořské plody. Olej tak do sebe vsákne jejich chuť. Mořské plody pak z oleje vyjmeme. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, papriku a česnek. Zalijeme vínem a za občasného míchání necháme víno zredukovat. Přidáme mořské plody bez krevet a slávek, rajčatový protlak, sůl a koření na paellu. Pořádně promícháme a nakonec přisypeme rýži. Po opětovném promíchání zalijeme rybím vývarem a pak už jen čekáme, než nám rýže změkne a zredukuje se vývar. Poté naaranžujeme krevety a slávky a ještě chvíli vyčkáme, než se ohřejí (případně můžeme na pár minut vložit do trouby). Nakonec ozdobíme citronem a můžeme podávat :)