Rubriky
Recepty

Paella s mořskými plody

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed vel lectus. Donec odio tempus molestie, porttitor ut, iaculis quis, sem. Nunc tincidunt ante vitae massa. Integer pellentesque quam vel velit. Aliquam id dolor. Integer vulputate sem a nibh rutrum consequat. Nunc auctor. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Vivamus ac leo pretium faucibus. Proin pede metus, vulputate nec, fermentum fringilla, vehicula vitae, justo. Suspendisse nisl.

Ingredience (4 osoby):

  • 400 g rýže 
  • 12 krevet
  • 8 slávek
  • dle chuti škeble, sépie, atd.
  • 800 ml rybího vývaru
  • 1 cibule
  • 1 zelená paprika
  • 1/2 červené papriky
  • 1 rajčatový protlak
  • 1 dcl bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • koření na paellu
  • sůl
  • pepř
  • extra panenský olivový olej Esencial
paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody

Postup:

Nejprve na oleji osmahneme krevety, slávky a další mořské plody. Olej tak do sebe vsákne jejich chuť. Mořské plody pak z oleje vyjmeme. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, papriku a česnek. Zalijeme vínem a za občasného míchání necháme víno zredukovat. Přidáme mořské plody bez krevet a slávek, rajčatový protlak, sůl a koření na paellu. Pořádně promícháme a nakonec přisypeme rýži. Po opětovném promíchání zalijeme rybím vývarem a pak už jen čekáme, než nám rýže změkne a zredukuje se vývar. Poté naaranžujeme krevety a slávky a ještě chvíli vyčkáme, než se ohřejí (případně můžeme na pár minut vložit do trouby). Nakonec ozdobíme citronem a můžeme podávat 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *